Detalii rețetă - Chec cu mascarpone si capsune
Mascarpone este o branza foarte cremoasa, facuta din smantana din lapte de vaca. Este un preparat foarte foarte cremos, avand un continut de grasime de cca 70% si este foarte usor de recunoscut pentru ca are o textura fina, ca de budinca, culoarea fildesului specifica. Desi modul de obtinere pentru mascarpone este asemanator cu al iaurtului, mascarpone este considerat un tip de branza.
Mascarpone face checul dens si umed si il ajuta sa ramana la fel timp de cateva zile bune!
Eu am ales sa adaug fructe in chec, dar la fel de bine puteti s ail lasati simplu sau in jumatate din compozitie sa adaugati 1-2 linguri de cacao pentru un chec bicolor, marmorat.
Poti folosi si fructe confiate sau fructe din compot, dar si nuci sau stafide.
Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, vanilia, mascarpone. Amestecam pana avem o compozitie omogena. La final adaugam faina si praful de copt, amestecam bine.
Turnam compozitia in tava pregatita si o nivelam cu ajutorul spatulei. Punem fructele deasupra, apasand usor pentru a intra in aluat.
Coacem 45-50 minute sau pana checul trece testul scobitorii. Dupa primele 40 minute, putem acoperi tava cu folie de aluminiu, mai ales daca ni se pare ca se rumeneste prea tare dar nu e copt la interior.
Ingrediente
- 250g faina Belbake
- ½ pliculet praf de copt Belbake
- 4 oua mari
- 100g zahar brun Belbake
- 250g mascarpone Lovilio
- miezul de la o pastaie de vanilie Belbake (sau esenta de vanilie dupa gust)
- capsune proaspete