5 minute 1 portie Usor

Detalii rețetă - Daiquiri

Băutura a fost inventată de un inginer minier american pe nume Jennings Cox , care se afla în Cuba (atunci la capătul guvernului Căpitaniei Generale spaniole ) în timpul războiului hispano-american .

Inițial, băutura a fost servită într-un pahar înalt, plin cu gheață spartă. Peste gheață se toarnă o linguriță de zahăr, iar peste zahăr se stoarce sucul de la una sau două lime. Două sau trei uncii de rom alb completau amestecul. Paharul a fost apoi matuit cu o lingură cu mâner lung . Ulterior, daiquiri-ul a evoluat pentru a fi amestecat într-un shaker cu aceleași ingrediente, dar cu gheață rasă. După o scuturare temeinică, a fost turnat într-un pahar coupe răcit .

Băutura a devenit populară în anii 1940.  Raționarea celui de-al Doilea Război Mondial a făcut ca whiskyul și vodca să fie greu de găsit, totuși romul era ușor de obținut datorită  politicii de bună vecinătate a președintelui american Franklin D. Roosevelt.

Ingrediente

  • 50 ml rom alb
  • 15 ml suc de lămâie
  • 10 ml apă plată

Rețetă - Daiquiri

Pasul 1

Utilizează shakerul pentru a amesteca foarte bine ingredientele de mai sus, alături de cuburi de gheață.

Pasul 2

Adaugă o felie de lime proaspăt, iar cocktailul Daiquiri este gata pentru a fi servit.

Pasul 3

Pentru un plus de tărie, utilizează rom brun sau chiar whisky.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.
Urmareste Retete Online Romania 2023