Detalii rețetă - Daiquiri
Băutura a fost inventată de un inginer minier american pe nume Jennings Cox , care se afla în Cuba (atunci la capătul guvernului Căpitaniei Generale spaniole ) în timpul războiului hispano-american .
Inițial, băutura a fost servită într-un pahar înalt, plin cu gheață spartă. Peste gheață se toarnă o linguriță de zahăr, iar peste zahăr se stoarce sucul de la una sau două lime. Două sau trei uncii de rom alb completau amestecul. Paharul a fost apoi matuit cu o lingură cu mâner lung . Ulterior, daiquiri-ul a evoluat pentru a fi amestecat într-un shaker cu aceleași ingrediente, dar cu gheață rasă. După o scuturare temeinică, a fost turnat într-un pahar coupe răcit .
Băutura a devenit populară în anii 1940. Raționarea celui de-al Doilea Război Mondial a făcut ca whiskyul și vodca să fie greu de găsit, totuși romul era ușor de obținut datorită politicii de bună vecinătate a președintelui american Franklin D. Roosevelt.
Ingrediente
- 50 ml rom alb
- 15 ml suc de lămâie
- 10 ml apă plată
Rețetă - Daiquiri
Pasul 1
Utilizează shakerul pentru a amesteca foarte bine ingredientele de mai sus, alături de cuburi de gheață.
Pasul 2
Adaugă o felie de lime proaspăt, iar cocktailul Daiquiri este gata pentru a fi servit.
Pasul 3
Pentru un plus de tărie, utilizează rom brun sau chiar whisky.