Detalii rețetă - Friptură mexicană la grătar
Pasul 1
Prăjiți semințele de chimen într-o tigaie medie, la foc mediu-mic timp de 5 minute, sau până la parfum.
Pasul 2
Într-un blender, combinați semințele de chimen, jalapenos, usturoi, piper, suc de lime și sare. Apăsați blenderul pentru a toca fin ingredientele. Adăugați uleiul și cilantro și piureul până la neted.
Pasul 3
Marcați ușor ambele părți ale cărnii cu un cuțit, astfel încât marinada să pătrundă. Așezați carnea într-o pungă sau un bol mare de plastic, turnați în marinat și înveliți bine. Marinați la frigider timp de 24 până la 48 de ore.
Pasul 4
Preîncălziți un grătar exterior pentru căldură mare și ușor grătar de ulei.
Pasul 5
Scoateți carnea de marinat și aruncați marinata rămasă. Gătiti la înălțime, 1 – 2 minute pe parte, pentru a căuta carnea. Întoarceți căldura la scăzut și gătiți timp de 3 – 4 minute suplimentare pe parte sau până când a ajuns la cantitatea dorită.
Pe portie:
547,8 calorii; 29,1 g proteine; 7,4 g carbohidrați; 71,6 mg colesterol; 675,3 mg
Ingrediente
- ½ cană semințe de chimen
- 5 ardei jalapeno
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură de ardei negru
- ⅓ cană suc proaspăt de lămâie
- 1 ½ linguriță sare
- 1 ½ cani ulei de masline
- 2 ciorchine cilantro (frunze și tulpini)