Detalii rețetă - Prajitura de casa cu branza de si caise
Ingrediente
- 1 kg branza de vaci grasa
- 5 oua
- 7 linguri gris
- 150 g zahar
- 200 ml lapte
- esenta vanilie
- 500 g smantana
- coaja de lamaie/portocala
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf sare
- 8-9 caise proaspete sau uscate
Rețetă - Prajitura de casa cu branza de si caise
Pasul 1
Daca urmeaza sa pregatesti prajitura cu branza de vaci si caise cu fructe uscate, hidrateaza-le pentru 20 de minute in rom sau in lapte inainte de prepararea prajiturii.
Pasul 2
Bate crema de branza cu ouale, smantana, zaharul si mirodeniile. Adauga grisul, praful de copt si un praf de sare, apoi mixeaza bine pana la omogenizare.
Pasul 3
Toarna compozitia pentru prajitura cu branza de vaci si caise intr-o tava tapetata cu unt, apoi toarna compozitia si niveleaz-o.
Pasul 4
In compozitia nivelata infige felii de caise curatate sau hidratate, in cazul celor uscate.
Pasul 5
Da tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45-50 de minute, sau pana cand prajitura s-a umflat considerabil si s-a rumenit usor deasupra. Taie prajitura cu branza de vaci si caise cubulete si serv