Detalii rețetă - Prajitura Pavlova by Simona
Prajitura Pavlova este foarte usor de pregatit, doar ca are nevoie de un timp indelungat de coacere. Această rețetă de Pavlova, făcută cu o coajă de bezea , frișcă și fructe, este unul dintre deserturile naționale ale Noii Zeelande. Nu este doar frumos de privit, ci și un amestec minunat de arome și texturi. Pot fi folosite o varietate de fructe, inclusiv fructe de pădure, kiwi și banane.
Ingrediente
- 200g albusuri (cca 5 albusuri de la oua mari)
- 275 gr zahăr pudră, fără amidon
- o lingurita otet
- extract de vanilie, o lingurita
- 2 linguri amidon
- fructe proaspete
Rețetă - Prajitura Pavlova by Simona
Pasul 1
Incingem cuptorul la 140°C. Tapetam tava cu hartie de copt.
Pasul 2
Punem albusurile in vasul mixerului, batem albusurile cu praf de sare, apoi adaugam 275 g de zahar pudra si amestecam la viteza mare 10-12 minute sau pana avem o bezea tare, lucioasa, in care granulele de zahar nu se mai simt si care nu cade din vas cand il intoarcem cu fundul in sus.
Pasul 3
Adaugam otetul, vanilia, amidonul. Amestcam pana sunt incorporate.
Pasul 4
Punem bezeaua in tava, sub forma de cerc, avand grija sa adancim usor la mijloc, pentru crema.
Pasul 5
Coacem prajitura Pavlova 15 minute la 140°C, apoi scadem temperatura la 90°C si coacem 2.5-3 ore sau pana prajitura pavlova are o crusta crocanta. O lasam se raceasca foarte bine inainte de a muta cu grija pe un platou.