Detalii rețetă - Tort șarlota cu fructe
Ingrediente
- 400-500ml frisca lichida
- fructe (portocale kiwi, ananas, fructe de pădure, căpșuni)
- un pachet pișcoturi (400g)
- 4 galbenușuri
- 150-200g zahăr
- 50-60g amidon
- 500ml lapte
- vanilie
- un plic gelatină și un plic întăritor pentru frisca
Rețetă - Tort șarlota cu fructe
Pasul 1
Tapetam cu folie alimentară o tavă de tort cu pereți detașabili.
Pasul 2
Luăm fiecare pișcot și îl scufundam în sirop(nu-l lăsați foarte mult pentru că se sfărâmă) și tapetăm pereții vasului cu ei, punând pișcoturile unul lângă altul pe înalt.
Pasul 3
Fundul tăvii îl ornăm cu fructe, eu am pus căpșuni tăiate. Turnăm peste fructe 1/2 din cantitatea de cremă si apoi punem un strat de pișcoturi inmuiate. Peste pișcoturi turnăm și restul cremei și acoperim cu alt strat de pișcoturi.
Pasul 4
Acoperim vasul și îl dăm la rece peste noapte.
Pasul 5
A doua zi desfacem tortul și îl ornăm cu frișcă și fructe.