Detalii rețetă - Șerbet de rodie
Gelatina și smântâna sunt armele secrete pentru o linguriță super-cremoasă.O surpriză binevenită după o masă copioasă
Ingrediente
- 200g zahar
- 1/2 baton de scortisoara
- 1 lingura de melasa de rodie (optional)
- 600ml suc de rodie sau sucul de la aproximativ 6 rodii
- 2 albusuri mari de ou
Rețetă - Șerbet de rodie
Pasul 1
Se combina zaharul, scortisoara, melasa si 100 ml de apa intr-o cratita mica si se incalzeste pana cand zaharul se dizolva. Se raceste complet, apoi se combina cu sucul de rodie.
Pasul 2
Se bat albusurile de ou intr-un castron, apoi se incorporeaza spuma in amestecul de serbet. Se ingheata timp de 2 ore intr-un castron metalic, amestecand la fiecare 30 de minute pana cand are o textura neteda
Pasul 3
Se decoreaza cu seminte de rodii, in pahare de desert sau boluri.