Detalii rețetă - Pui marinat la cuptor
Intr-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine. Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate părţile cu marinata.
Se dă vasul la frigider pentru 30 de minute. Se pune apoi carnea într-o tavă neunsă şi se dă la cuptor la 180 grade C, cu ventilaţie până se rumeneşte frumos.
La servire se adaugă felii de lămâie şi pătrunjel proaspăt tocat.
Ingrediente
- 2 ciocanele de pui
- 2 jumătăţi superioare
- 2 aripioare
- 2 bucăţi de piept
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- condimente pentru pui
- condimente pentru grătar
- cimbru uscat
- un praf de boia iute
- 2 căţei mari de usturoi
- zeama de la 2 felii mai groase de lămâie