Detalii rețetă - Spaghete tradiționale all’Amatriciana
Pasul 1
Aduceți un vas mare de apă ușor sărată la fierbere. Gătiți spaghete în apa clocotită, amestecând ocazional, până când este încă fragilă la mușcătură, aproximativ 12 minute.
Pasul 2
Între timp, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu și fierbeți ceapa până se rumenesc, aproximativ 5 minute. Se adaugă pancetta și se gătește, amestecând ocazional, până la crocant, 2 până la 3 minute. Se toarnă pasată, apă și zahăr; gătiți până când sosul s-a îngrășat, 10 până la 15 minute
Pasul 3
Se scurg spaghetele și se toacă cu sosul, uleiul de măsline rămas, parmezanul și fulgii de ardei roșu. Condimentează cu sare și piper.
Pe portie:
662 calorii; 19,7 g grăsime totală; 20 mg colesterol; 616 mg sodiu. 97,2 g carbohidrați; 24 g proteine;
Ingrediente
- 1 kilogram spaghete
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin, împărțit sau mai mult dacă este nevoie
- 1 ceapa, tocata marunt
- 7 uncii de pancetta, tăiată cubulețe
- 2 cani pasata (rosii zdrobite)
- 1 lingură de apă, sau mai mult, după cum este necesar
- ½ linguriță de zahăr alb
- 2 linguri de parmezan rasă
- 1 vârf de fulgi de ardei roșu, sau după gust sare și piper negru proaspăt măcinat după gust